Verbeterde HVAC prestaties door middel van hydraulische optimalisatie

EFP Uccle
20 september 2017
1645 - 1900

Bijeenkomst van ATIC op 20 september 2017, onze gastspreker is Johan Baan, Hysopt

Hier kan u het pdf document downloaden dat dit onderwerp ondersteunt, en dat op 20 september getoond werd.

 

Wat?

Op componentniveau kunnen we vandaag de dag beschikken over zeer duurzame en energiezuinige producten. Op systeemniveau blijken de uiteindelijke prestaties helaas teleurstellend te zijn. In de praktijk gaat het namelijk vaak mis bij de hydraulische en regeltechnische samenbouw. Daarbij komt dat systeemconcepten ook steeds complexer worden in de context van de hybride opwekking waarbij warmtepompen, WKK, ketels,…in allerlei combinaties worden ingezet. De dynamische interacties tussen opwekkers, afgiftesysteem en regeling zijn niet meer te overzien met de huidige ontwerpmethodes en kunnen enkel door simulatie worden doorgrond.

Hysopt NV is een spin-off bedrijf van de Universiteit Antwerpen en ontwikkelt unieke ontwerp- en simulatiesoftware voor het hydraulisch optimaliseren van HVAC installaties. Het besparingspotentieel hiervan is enorm, zo blijkt uit de vele installaties die al werden aangepakt. www.hysopt.com

Waar?

  • EFP
    Sterstraat 163 ofwel Stallestraat 292B
    B-1180 Brussel (Ukkel)

Kostprijs?

  • De toegang is gratis!
Toegang?
  • Met de tram: Nr. 4 richting 'Stalle' of Nr. 32- 82, afstappen 'Keyenbempt'
  • Met de trein: Ukkel station Calvoet
  • Met de auto: Ring West, afrit 18 Drogenbos, ga tot aan de 1e rotonde. De ingang van het EFP: rijden via 'Little Drève du Maréchal', komende van de ring, passeert u langs de AS Adventure winkel, sla daarna rechtsaf bij de rotonde. Komende van de stad, passeert u de 'Peugeot' garage, u draait dan rond de rotonde, en u ziet de ingang aan uw rechterkant.
  • De toegang tot het auditorium is: site 1, helemaal achterin, bij de Sterstraat.  
Startdatum 20 september 2017
Startuur 16u45
Einduur 19u00
Locatie EFP Uccle
Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Korte vragenlijst