De professionele verantwoordelijkheid van de installateur (sanitair, verwarming, ventilatie, airconditioning)

EFP Uccle
17 april 2019
1645 - 1900

Bijeenkomst van ATIC op 17 april 2019, onze gastspreker is Hugues de Montjoye, lesgever EFPME Brussel, Sectie installatietechnieken

Hier kan u vanaf 18 april 2019 het pdf document downloaden dat dit onderwerp ondersteunt, en dat op 17 april 2019 getoond wordt.

PRESENTATIE - UITTREKSEL TER ONDERSTEUNING

 

Wat?

Het doel van het behandelde onderwerp is het begeleiden van ontwerp- en ingenieursbureaus bij de beoordeling van de mogelijke aansprakelijkheid van de installateur. De presentatie begint met een gedetailleerde beschrijving van de verschillende verantwoordelijkheden van de installateur :

 1. Strafrechtelijke aansprakelijkheid
 2. Disciplinaire aansprakelijkheid
 3. Burgerlijke aansprakelijkheid

  De specifieke kenmerken van zowel de contractuele als de niet-contractuele wettelijke aansprakelijkheid worden dan gespecificeerd.
  Bijzondere nadruk zal worden gelegd op de beperking van aansprakelijkheidsclausules waaraan een aannemer aandacht moet besteden, alsmede op de verjaringstermijnen.

  De uitermate belangrijke uitspraak van het Hof van Cassatie van 12 februari 2006 in de zaak "Flam Discount" zal worden besproken, met vermelding van het belang van "de regels van de kunst" in termen van aansprakelijkheid, meer in het bijzonder met betrekking tot de specificaties van de offerte.

  De presentatie wordt afgesloten met een onderzoek van de commerciële aansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekering van de installateur en de middelen voor de contractanten om deze garanties te verwerven.
 

Waar?

Kostprijs?

 • De toegang is gratis!
Toegang?
 • Met de tram: Nr. 4 richting 'Stalle' of Nr. 32- 82, afstappen 'Keyenbempt'
 • Met de trein: Ukkel station Calvoet
 • Met de auto: Ring West, afrit 18 Drogenbos, ga tot aan de 1e rotonde. De ingang van het EFP: rijden via 'Little Drève du Maréchal', komende van de ring, passeert u langs de AS Adventure winkel, sla daarna rechtsaf bij de rotonde. Komende van de stad, passeert u de 'Peugeot' garage, u draait dan rond de rotonde, en u ziet de ingang aan uw rechterkant.
 • De toegang tot het auditorium is: site 1, helemaal achterin, bij de Sterstraat.

   sfPME efp
Startdatum 17 april 2019
Startuur 16u45
Einduur 19u00
Locatie EFP Uccle
Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Korte vragenlijst