Dynamische simulatie van gebouwen en validatie van simulatie-instrumenten

EFP Uccle
15 januari 2020
1645 - 1900

Bijeenkomst van ATIC op 15 januari 2020
Onze gastspreker is Gabrielle Masy, Hepl


Nieuw sinds JUNI 2019: De toegang is gratis voor alle ATIC leden. Voor alle NIET-LEDEN, vragen wij een bedrag van 20 euro per persoon CASH of een betaalbewijs van uw overschrijving, u krijgt ter plaatse een ontvangstbewijs!!

Hier kan u vanaf 16 januari 2020 het pdf document downloaden dat dit onderwerp ondersteunt.

Wat?

  • Simulatie van de prestaties van een gebouw is zeer nuttig in alle stadia van de levenscyclus van een gebouw: ontwerp, ingebruikname, beheer, audits en renovatie. Het wordt vooral gebruikt voor de dimensionering van HVAC-systemen en voor het optimaliseren van de besturing van deze systemen.
  • Fysiek gezien is een gebouw een zeer complex systeem, beïnvloed door een breed scala aan parameters. Een simulatiemodel is een abstractie van het echte gebouw die het mogelijk maakt het gedrag te voorspellen en de prestaties van verschillende ontwerpopties te vergelijken.
  • Na een herinnering aan de fundamentele wetten die samenhangen met het dynamisch gedrag van gebouwen, zal de presentatie een aantal typische gedragsmodellen en beschikbare simulatie-instrumenten bespreken. Vervolgens zal de kwestie van de validatie van deze simulatie-instrumenten en het thema van de parametrische identificatie aan de orde komen.
 
 Waar?

Kostprijs?

  • De toegang is gratis voor alle ATIC leden. Voor alle NIET-LEDEN, vragen wij een bedrag van 20 euro per persoon CASH, u krijgt ter plaatse een ontvangstbewijs!!
Toegang?
  • Met de tram: Nr. 4 richting 'Stalle' of Nr. 32- 82, afstappen 'Keyenbempt'
  • Met de trein: Ukkel station Calvoet
  • Met de auto: Ring West, afrit 18 Drogenbos, ga tot aan de 1e rotonde. De ingang van het EFP: rijden via 'Little Drève du Maréchal', komende van de ring, passeert u langs de AS Adventure winkel, sla daarna rechtsaf bij de rotonde. Komende van de stad, passeert u de 'Peugeot' garage, u draait dan rond de rotonde, en u ziet de ingang aan uw rechterkant.
  • De toegang tot het auditorium is: site 1, helemaal achterin, bij de Sterstraat.
  • Deze bijeenkomsten worden mogelijk gemaakt mede dank zij de steun van het EFP


 sfPME efp

Startdatum 15 januari 2020
Startuur 16u45
Einduur 19u00
Locatie EFP Uccle

BIJLAGEN

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Korte vragenlijsten