ATIC WEBINAR - Ontluchters, luchtafscheiders en ontgassers kunnen corrosie niet verhinderen maar veroorzaken.

Online
13 mei 2020
1645 - 1800

13 mei 2020 - Van 16u45 tot 18u00
Onze gastspreker is Karl Willemen, Resus

Wat?


Waterkwaliteit, slijkvorming, corrosie: vervolgdeel specifiek rond grote installaties

Tijdens het webinar van 1 april 2020 werd duidelijk gemaakt dat het begrip “waterkwaliteit” eigenlijk de lading niet dekt, en dat de meest voorkomende oorzaak van slijkvorming in CV en koelinstallaties gevonden wordt waar je ze het minst verwacht: bij het expansievat.

  • In grote CV installaties treffen we vaak automatische expansiesystemen aan, waarvan de werking voor de gebruiker niet altijd even transparant is. Vaak denkt men dat dergelijke toestellen automatisch water bijvullen (wat niet klopt), maar ook van drukstapontgassers is niet altijd duidelijk hoe ze precies werken, om van de gecombineerde systemen nog te zwijgen.

Het is dan ook niet altijd eenvoudig, bovendien is training en opleiding voor dergelijke toestellen moeilijk te verkrijgen en de documentatie soms weinig transparant.

  • Helemaal eigenaardig wordt het als blijkt dat in een installatie met een “expansievat onder variabele druk” in de praktijk de druk meestal constant blijft, en dat met “expansievaten onder constante druk” zich soms rare drukschommelingen voordoen als de combifuncties navulling en ontgassing actief zijn. Wat is de oorzaak van dergelijke misverstanden en hoe werken dergelijke combisystemen?
  • Ontluchters kunnen beluchters worden (maar dat is hun schuld niet) en ontgassers (of combisystemen) blijken in sommige gevallen de gevaarlijkste en grootste veroorzakers van massale corrosie te zijn. Tijd dus om orde op zaken te stellen en één en ander in detail toe te lichten.
  • Nu duidelijk is waar de ware oorzaken van corrosie zitten, volstaat het om via slimme monitoring het zaakje in de gaten te houden om een jarenlange probleemvrije en kostengunstige werking te garanderen.
  • Het is aanbevolen (maar niet noodzakelijk) het webinar van 1 april gevolgd te hebben of te herbekijken via deze link...
  • SCHRIJF U IN VIA DE KNOP HIERONDER EN U ONTVANGT VOOR HET WEBINAR EEN LINK OM TE VOLGEN VAN BIJ U THUIS OP WOENSDAG 13 MEI VANAF 16U45 TOT 18U00.

     
Startdatum 13 mei 2020
Startuur 16u45
Einduur 18u00
Locatie Online

BIJLAGEN

Korte vragenlijsten