26 september 2016

VIS-traject Instal2020 - Integraal ontwerp van installaties voor sanitair en verwarming

VIS-traject Instal2020 - Integraal ontwerp van installaties voor sanitair en verwarming
  • Al te vaak beperkt de installatiesector zich nog tot het aanbieden van een combinatie van individuele oplossingen voor verwarming en sanitair water op basis van vereenvoudigde rekenregels, wat tot suboptimale of overgedimensioneerde installaties met een hoger energiegebruik leidt.
  • Het VIS-traject Instal2020 wil voor een doorbraak zorgen in de realisatie van energieperformante installaties voor sanitair water (warm en koud water) en verwarming (centrale verwarming). De mogelijkheden tot integraal ontwerp van installaties voor sanitair en verwarming worden hierbij bestudeerd. Het project is gericht op residentiële gebouwen, van eengezinswoningen tot grote appartementsgebouwen. Zowel de nieuwbouw- als de renovatiemarkt krijgen de nodige aandacht.
  • De installateurs (verwarming en/of sanitair) vormen de primaire doelgroep van het VIS-traject. Hun beroepsorganisaties zijn betrokken bij de ontwikkeling, de testfase en de disseminatie van hulpmiddelen voor directe ondersteuning van de installatiepraktijk. Toch beperkt het project zich hier niet toe. Het project richt zich in feite tot de gehele keten betrokken bij de installaties voor sanitair water en verwarming, gaande van bouwheer over groothandels en installateurs tot fabrikanten, studiebureaus en architecten.
  • Heeft uw organisatie interesse om, net zoals ATIC en vele anderen, toe te treden tot de gebruikersgroep van Instal2020? Klik hier.
  • Voor meer informatie kan u hier de samenvatting van het project downloaden.

Korte vragenlijsten