14 juin 2016

ATIC WERFBEZOEK - HVAC installaties HAVENHUIS op 21 januari 2016

ATIC WERFBEZOEK - HVAC installaties HAVENHUIS op 21 januari 2016

Nieuw Havenhuis Antwerpen - Portofantwerp.com

De toekomstige hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen zet met het ontwerp van Zaha Hadid Architects de Antwerpse haven ook architecturaal op de wereldkaart.

Het toekomstige Havenhuis wordt de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen aan Kaai 63. Een werkplek voor 500 medewerkers en een ontmoetingsplaats voor de vele internationale contacten van de Antwerpse havengemeenschap. Het nieuw gebouw symboliseert het dynamische, betrouwbare, ambitieuze en innovatieve karakter van de haven van Antwerpen.

Het nieuw Havenhuis wordt een architecturale mix van oud en nieuw en zal een landmark worden aan de skyline van Antwerpen. Bovenop het voormalige Hansagebouw komt een glasconstructie naar een ontwerp van het vermaarde architectenbureau Zaha Hadid Architects.

Het concept is een vrije interpretatie van een balkvormig volume bovenop de kazerne en steunt op 3 pijlers. Hierin worden de trappen en liften verwerkt. Twee pijlers bevinden zich op de overdekte binnenplaats van de kazerne, de derde pijler komt aan de buitenzijde en zal een panoramische liftkoker krijgen. De gevels van het balkvormige volume zijn opgebouwd uit glas. De vier buitengevels van het historische gebouw blijven volledig gerespecteerd.  

Atic organiseerde hier in januari 2016 met zijn bestuurders en een aantal leden een bedrijfsbezoek om de technische (hvac) installaties van naderbij te bekijken, zonder meer een geslaagde namiddag!

Questionnaire