ETEX GROUP

www.etexgroup.com

Ons portfolio omvat de marktreferentie voor passieve brandbeveiliging, innovatieve gipskartonplaten en -systemen en vezelcementplaten. Op basis van dat unieke gamma en onze technische expertise willen wij een expert worden in droogbouw of lichtgewicht constructie.

Merken en producten

Etex produceert innovatieve producten, systemen en oplossingen die voldoen aan de vereisten van bouwheren en bewoners overal ter wereld. Ons gamma speelt in op de vraag van klanten naar akoestische, thermische, mechanische en brandwerende oplossingen, voor gebruik in interne en externe toepassingen in alle takken van de bouwsector. Enkele van onze wereldwijde en regionale merken zijn Durlock, Gyplac, Kalsi, Promat en Siniat.

Ambitie

Met onze jarenlange sterke positie in de markt en onze passie voor innovatie willen wij voor onze klanten de geprefereerde keuze worden voor hun droogbouwprojecten. Deze snelle en kostenefficiënte bouwtechniek combineert binnenbouwplaten en buitengevelplaten op houten of stalen kaders. Dankzij de blijvende groei van deze oplossingen en onze aandacht voor de behoeften van onze klanten, kunnen wij vandaag de oplossingen ontwikkelen voor de gebouwen van morgen.

Markten

Etex is wereldwijd actief met productie-, innovatie- en testcentra. Wij zijn een van de drie grootste producenten van gipsplaten, een prominente producent van vezelcementplaten en een wereldwijde referentie voor passieve brandbeveiliging. We leveren het materiaal voor nieuwbouw- en renovatieprojecten in de (multi)residentiële, commerciële en industriële sectoren, zoals sport, onderwijs en zorg.

Belangrijkste trends

De markt voor de oplossingen van Etex Building Performance kent overal ter wereld een toenemende vraag naar modulaire en geprefabriceerde bouwtechnieken. Deze trend gaat gepaard met een stijgende behoefte aan kwaliteitsvolle, duurzame producten die energie besparen, recycleerbaar zijn en de kosten beperken. Ook de digitale technologie vindt steeds meer ingang in de bouwsector, dikwijls als bouw- en modelleertool. Etex beschikt over een ruim gamma producten die inspelen op deze trends.

CONTACTEZ-NOUS

ETEX GROUP

Tervurenlaan 361 
1150 Brussel

+32 (0) 27 78 12 11 STEVEN GABRIEL www.etexgroup.com

Questionnaire