ATIC LEZING 18-11 & 25-11-2020 Prenormatief onderzoeksproject SmartPower

Online
Du 18 novembre 2020 au 25 novembre 2020
1500 - 1630

Berekening van de warmtebelasting van gebouwen: Prenormatief onderzoeksproject SmartPower – reflecties over tussentijdse resultaten, spreker Paul Van Den Bossche, WTCB

De berekening van de warmtebelasting van gebouwen, ook wel gekend als de warmteverliesberekening, is een essentiële stap in de dimensionering van een verwarmingsinstallatie. De normmethode (NBN EN 12831-1 ANB:2020) heeft een aantal wijzigingen ondergaan sinds de publicatie begin 2020 van de Belgische nationale bijlage, in aanvulling op de Europese norm uit 2017.

 

Klik hier om het evaluatieformulier te downloaden van 18-11-2020

Klik hier om het evaluatieformulier te downloaden van 25-11-2020


 

...Toch blijven we bij de toepassing van de norm met een aantal vragen zitten, bijvoorbeeld rond infiltratie, rond het gelijktijdig optreden van alle vermogenvragende parameters, rond het dempende effect van massa, rond het nodige opwarmvermogen. Tijdens deze 2 sessies willen we een aantal tussentijdse resultaten van het onderzoek tonen en hierover graag in discussie gaan met het publiek.

We behandelen volgende onderwerpen in 2 sessies, dus op 18 november en op 25 november, telkens van 15u tot 16.30u, in het Nederlands (de sessie in het frans heeft reeds plaatsgevonden op 9 en 16 september jl).

 • Inleiding: hoofdlijnen van de aangepaste normmethode (NBN EN 12831-1 ANB:2020), en welke vragen dit oproept.
 • Reëel gebruikte vermogens in de praktijk, resultaten uit een monitoringcampagne van 30-tal woningen.
 • Analyse van infiltratie in gebouwen door simulatie (Contam)
 • Analyse van verwarmingsvermogen door dynamische simulatie (EnergyPlus) en vergelijking met normberekening
 • Voorlopige conclusies, en over welke vrijheidsgraden beschikken we, binnen de toepassing van de norm, om het ontwerpvermogen maximaal te doen aansluiten in concrete projecten.

 

INSCHRIJVINGSTARIEVEN

Deelname webinar:

 • Wij vragen aan iedereen een bijdrage van 20 euro voor de 2 webinars samen!
 • Gepensioneerden en studenten betalen slechts 5 euro (Vraag in dit geval ALVORENS u zich inschrijft per mail (Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.) naar de kortingscode, éénmaal u deze heeft, kan u zich on-line registreren)
 • U dient meteen te betalen via de website bij inschrijving.

ALGEMENE VOORWAARDEN

 • ATIC vraagt om de deelnameprijs aan de webinar tijdens of onmiddellijk te betalen via de webapplicatie, u krijgt achteraf een factuur. Als kleine organisatie zouden we je graag bij voorbaat bedanken voor die inspanning. 
 • Een wijziging (naam of andere) in de deelname kan steeds schriftelijk (per e-mail) gebeuren.
 • Annulering: Annulering dient schriftelijk (per e-mail) te gebeuren en dit tot 2 dagen voor de webinar. In dat geval is de annulering gratis.
 • No-show: het bedrag van je inschrijving is integraal verschuldigd als je niet verwittigt dat je niet deelneemt. Bij een annuleringen die later dan 2 dagen voor aanvang van de webinar wordt doorgegeven, is de volledige deelnameprijs verschuldigd. Je mag wel iemand anders in je plaats laten deelnemen.
 • Atic behoudt de bevoegdheid om te beslissen over onderwerpen die niet in de voorwaarden worden behandeld. De bevoegdheid over eventuele geschillen ligt bij de rechtbanken van Brussel.

KMO PORTEFEUILLE*

Voor bedrijven gelegen in Vlaanderen: zie https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille - Erkenningsnummer Atic: DV.O105602. Niet van toepassing in dit geval, daar het bedrag niet hoog genoeg is.

BETALING

Atic is vrijgesteld van btw. Je bent ingeschreven als je on-line hebt betaald of je overschrijving hebt gedaan op het volgende rekeningnummer:

 • IBAN: BE 96 2300 1003 8005 - BIC: GEBABEBB van ATIC

met vermelding van ‘webinar 1 - 2  aangaande Onderzoeksproject SmartPower ’ + naam.

 

 

Date 18 novembre 2020
Heure de début 15u00
Date de fin 25 novembre 2020
Heure de fin 16u30
Endroit Online

Questionnaire