CYCLUS SANITAIRE INSTALLATIES - DEEL 2 - 15U

Business Brewery - Atic Leuven
Van 5 juni 2025 tot 19 juni 2025
1300 - 1930

DOELGROEP

Deze cyclus sanitaire installaties deel 1&2 is een essentieel hulpmiddel voor bouwprofessionals die zich verder willen perfectioneren en de kennis willen verwerven die nodig is voor het ontwerp, de bouw en de supervisie van de dimensionering van sanitaire installaties: installateurs, ontwerpers, vertegenwoordigers van overheidsinstellingen, aanbestedende diensten voor grote werken in openbare of particuliere gebouwen.

JE HVAC-VAARDIGHEDEN ONTWIKKELEN?

Aan het einde van de cyclus sanitaire installaties deel 1&2 begrijp je de rol van de verschillende onderdelen van een sanitaire installatie. Je hebt de basisonderwerpen onder de knie en beschikt over de nodige vaardigheden om eventueel de volgende opleidingscycli aan te pakken.

 • U kan zich apart inschrijven voor de sanitaire cyclus deel 1 (18 lesuren) & voor de sanitaire cyclus deel 2 (15 lesuren).
 • Onze opleiding Atic sanitaire cyclus deel 1 en deel 2 (opleiding voor de 2 delen samen) werd geregistreerd in de opleidingsdatabank Vlaamse opleidingsincentives vanaf 06/07/2023. Dit betekent dat onze opleiding recht geeft op volgende maatregelen: Opleidingsverlof – Opleidingscheques. Voor het opleidingsverlof moeten er aanwezigheidsattesten digitaal opgeladen worden in het WSE-loket. Volgend nummer zal op de attesten vermeld worden: ODB-1002789

 • Onze lessen hebben het WSE label (voldoen aan de kwaliteitsvoorwaarden bij Werk en Sociale Economie, Vlaanderen) - registratie nummer KDB000001934

 • Wij, bij Atic, volgen het kwaliteitsmodel Qfor — uniek voor de learning- en consultingmarkt. Dankzij dit Qfor label kan u als gecertificeerde organisatie zeker zijn dat wij aan hoge eisen voldoen. 

 •  Aangaande KMO-portefeuille dient u bij aanvraag in het bezit te zijn van ons erkenningsnummer: DV.O105602

 • Voor opleidingscheques voor KMO's in het Waalse Gewest is ons accreditatienummer voor sanitaire cyclus deel 1 en deel 2 (08)0708 0001 0011 en 0012 en  voor een totaal van 33 uur.

 

ONTWERP TOEVOERINSTALLATIES // 6U

Lesgever Bart Bleys - Buildwise

Plaats: Geberit – Meise

Het optimale ontwerp van de installatie omvat het voorzien van alle noodzakelijke onderdelen en dit op de juiste plaats in het hydraulische schema. In deze opleiding worden volgende punten in detail behandeld: algemene ontwerpvoorschriften, huisaansluiting, drukverhoging, productie en opslag van SWW, verdeelinstallaties (zowel vertakt als circulatie), tappunten en een aantal transversale thema’s als akoestiek en branddoorvoeren. Praktijkvoorbeelden tonen ons wat de regels zijn van goed vakmanschap en wat vermeden moet worden. 

Tijdens het tweede lesdeel zal een complexe afvoerinstallatie van A tot Z gedimensioneerd worden volgens TV 265. Dankzij deze oefening kan u toetsen of u de theorie uit deel 1 van de sanitaire cyclus effectief onder de knie heeft. Aansluitend zal een demo voorzien worden op de watertoren van Geberit. Hier zal u kunnen zien wat kan gebeuren indien afgeweken wordt van de ontwerpvoorschriften of dimensioneringsregels voorzien in TV 265. Er is eveneens een demonstratie voorzien van het nieuwe innovatieve afvoersysteem van Geberit. 

DIMENSIONERING TOEVOERINSTALLATIES // 3U

Lesgever Bart Bleys - Buildwise

Plaats: on-line

Het ontwerp gedeelte van vorige vrijdag wordt nog verder toegelicht om dan te komen tot de dimensionering. Inderdaad, éénmaal optimaal ontworpen dient de installatie gedimensioneerd te worden. In dit lesdeel wordt de dimensionering van sanitaire toevoerinstallaties volgens DIN 1988-300 toegelicht en dit zowel voor vertakte distributieinstallaties als voor installaties met een circulatiesysteem.

BRANDBLUS + SPRINKLER INSTALLATIE // 3U

Lesgever Koen Van Herpe - Altebra

Plaats: Business Brewery - Leuven

Type installaties en toepasbaarheid.
Opbouw en projectering

SPRINKLERINSTALLATIES // 3U

Lesgever: Koen Van Herpe - Altebra

Plaats: Business Brewery Leuven

Dimensionering van sprinklersysteem d.m.v. hydraulische berekeningen

INSCHRIJVEN

 • Individueel Atic lid of bedrijfslid € 600*
 • Geen lid € 690*
 • Lid Buildwise of Techlink € 630*

U kan uw deelneming reserveren en het aangeduide bedrag overschrijven op rekening nr: IBAN: BE96 2300 1003 8005 - BIC: GEBABEBB van Atic met vermelding: “Inschrijving sanitaire cyclus deel 2 - 2025” met naam en eventueel factuurnummer.

 • U schrijft zich best in voor 31 mei 2025.
 • De aanvraag voor KMO-portefeuille moet ingediend wordne ten laatste 14 kalenderdagen na datum van aanvang van de lessen, m.n. hier uiterlijk liefst voor 18 juni 2025.
 • *Wij zijn niet onderworpen aan de btw
 • De sanitaire cyclus deel 2 omvat 15 lesuren
 • U ontvangt elektronisch cursusmateriaal ter ondersteuning van de lessenreeks
 • Een koffiepauze wordt voorzien in elk blok van 3 uur les - een broodjesbuffet omstreeks 16u

PRAKTISCHE INFO

BUSINESS BREWERY - (waar Atic ook zijn kantoor heeft - sommige lessen kunnen on-line doorgaan)
Interleuvenlaan 62
B-3000 Leuven

ALGEMENE VOORWAARDEN

Atic vraagt om de deelnameprijs aan alle Atic evenementen onmiddellijk te betalen na inschrijving. Een factuur ‘voldaan’ ontvangt u op de dag van de aanvang van de lessen. Wij danken u bij voorbaat voor het leveren van een inspanning voor het soepel functioneren van onze kleine organisatie. Onze facturen zijn contant betaalbaar.  Indien u wenst te betalen met KMO Portefeuille, laat ons dit dan zo snel mogelijk weten. 

 • Een wijziging in de deelname (naam deelnemer/facturatieadres ..) kan per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) ingediend worden tot 2 dagen voor de start van het Atic evenement.
 • Annulering: Annulering dient schriftelijk (per e-mail) te gebeuren en dit tot 2 dagen voor de start van het evenement. In dit geval is de annulering gratis.
 • No-show: het bedrag van uw inschrijving is integraal verschuldigd.
 • Bij annulering later dan 2 dagen voor aanvang van het evenement is de volledige deelnameprijs verschuldigd.
 • Daar waar niet in de voorwaarden is voorzien beslist Atic in geval van geschil. Rechtbanken van Leuven zijn bevoegd in geval van geschillen.
 • Door u elektronisch in te schrijven bevestigt u dat u onze algemene voorwaarden aanvaardt.

 

 

Startdatum 5 juni 2025
Startuur 13u00
Einddatum 19 juni 2025
Einduur 19u30
Locatie Business Brewery - Atic Leuven

Korte vragenlijsten