Hoe kan de invloed van slechte buitenluchtkwaliteit bij mechanische ventilatie beperkt worden?

Online
15 juni 2022
1645 - 1845

Onze gastsprekers zijn Joris Van Herreweghe (WTCB, labo microbiologie & micropartikels), Sara Verheyleweghen en Sébastien Pecceu (WTCB, labo HVAC)

Presentatie in het FR en in het NL

Binnen het ventilatieprincipe van gebouwen, ongeacht het systeem, wordt de buitenlucht steeds als een bron van verse, propere lucht beschouwd. Het hoeft geen betoog dat dit niet altijd het geval is (stedelijke omgeving, industrie, lokale bronnen,…). Het ventilatiesysteem voert de buitenluchtpolluenten aan met potentieel nadelige effecten voor de binnenluchtkwaliteit en de gezondheid van de bewoners tot gevolg.

 

Binnen het onderzoeksproject Out2In (Innoviris Brussel) onderzocht het WTCB het potentieel van filtratie, zowel klassieke als meer doorgedreven, en innovatieve systemen. Evenals de mogelijkheid van (de combinatie met) buitenluchtpolluent sturing, in de context van residentiele ventilatie.

De daartoe gevolgde drietraps onderzoeksaanpak bestond uit:

  • In labo opvolgmetingen gedurende één jaar op een reeks filters als onderdelen binnen een proefpost gevoed met Brusselse buitenlucht (= metingen op basis van reële polluentbelading)
  • in situ opmetingen in mechanisch geventileerde woningen, zowel op het systeem als in de binnen- en buitenomgeving 
  • numerieke simulaties op gebouwniveau met de in labo en in situ resultaten evenals buitenluchtpollutiedata als input

Gebaseerd op de projectresultaten lichten wij u graag toe “Hoe de invloed van buitenluchtkwaliteit bij mechanische ventilatie te beperken?” Hoewel er binnen het project ook aandacht was voor chemische buitenluchtpolluenten, ligt de focus binnen de voordracht op fijnstof als polluent.  

INSCHRIJVINGSTARIEVEN

Deelname webinar:

  • Wij vragen aan iedereen een bijdrage van 25 euro ! (5 euro voor studenten en gepensioneerden, vraag uw code aan via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !)
  • U dient meteen te betalen via de website bij inschrijving of door het bedrag over te schrijven op ons rekening nummer.

ALGEMENE VOORWAARDEN

  • ATIC vraagt om de deelnameprijs aan het webinar onmiddellijk te betalen via de webapplicatie of gewoon via overschrijving op ons rekening nummer, u krijgt achteraf een ontvangstbewijs. Als kleine organisatie zouden we je graag bij voorbaat bedanken voor die inspanning. 
  • Een wijziging (naam of andere) in de deelname kan steeds schriftelijk (per e-mail) gebeuren.
  • Annulering: Annulering dient schriftelijk (per e-mail) te gebeuren en dit tot 2 dagen voor de webinar. In dat geval is de annulering gratis.
  • No-show: het bedrag van je inschrijving is integraal verschuldigd als je niet verwittigt dat je niet deelneemt. Bij een annuleringen die later dan 2 dagen voor aanvang van de webinar wordt doorgegeven, is de volledige deelnameprijs verschuldigd. Je mag wel iemand anders in je plaats laten deelnemen maar graag verwittigen aub.
  • Atic behoudt de bevoegdheid om te beslissen over onderwerpen die niet in de voorwaarden worden behandeld. De bevoegdheid over eventuele geschillen ligt bij de rechtbanken van Brussel.

KMO PORTEFEUILLE*

Voor bedrijven gelegen in Vlaanderen: zie https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille - Erkenningsnummer Atic: DV.O105602 (*er kan slechts een beroep worden gedaan op KMO PORTEFEUILLE vanaf 100 euro)

BETALING

Atic is vrijgesteld van btw. Je bent ingeschreven als je on-line hebt betaald of je overschrijving hebt gedaan op het volgende rekeningnummer:

  • IBAN: BE 96 2300 1003 8005 - BIC: GEBABEBB van ATIC

met vermelding van webinar juni WTCB + naam 

 

 
Startdatum 15 juni 2022
Startuur 16u45
Einduur 18u45
Locatie Online

Korte vragenlijsten