14 oktober 2019

Vlaams regeerakkoord over energie Energik

Vlaams regeerakkoord over energie  Energik

In het nieuwe Vlaams regeerakkoord staat in verband met het energiebeleid o.a. "... prijzen zullen nog sterker variëren doorheen de dag. Om alle burgers en ondernemingen de kans te geven in te spelen op lage en hoge prijsperiodes mikken we op .... Dit geeft de kans aan leveranciers ....en aan marktpartijen om vlot flexibiliteit te kunnen aanbieden. "

Energik neemt dit voornemen van de Vlaamse regering meteen op: hoe je onderneming, als marktpartij, flexibiliteit kan aanbieden en gebruiken, kan je volgende woensdag al vernemen tijdens onze lunchcauserie "Flexibel energiegebruik door middel van energieopslag in batterijen en warmtebuffers in je bedrijf" die doorgaat op 16 oktober 2019.

Energieopslag in batterijen en warmtebuffers wordt immers DE uitdaging van de toekomst voor een betrouwbare energievoorziening. Met steeds meer inzet van wind, zon en afstandsverwarming wordt een aanpassing van het hele systeem noodzakelijk. En dat niet alleen langs de productiezijde, maar ook langs de vraagzijde in de bedrijven.

Lig je niet wakker van energie voor je bedrijf? Onterecht!

Nu de Nobelprijs voor chemie naar de ontwikkelaars van de lithium-ion batterijen is gegaan, is het des te meer interessant om onze lunchcauserie bij te wonen.

Wat je kan doen, of moet vermijden, om op langere termijn van betaalbare energie te blijven genieten, verneemt u tijdens een aangename lunch. Je verneemt er dat niet alleen technische ingrepen nodig zullen zijn, maar dat ook de energieprijzen aanzienlijke veranderingen zullen ondergaan, met mogelijk ook prijswijzigingen naargelang het tijdstip van de dag, zoals de Vleemse regering voorspelt.

De activiteit gaat door op 16 oktober 2019 in het bekende restaurant Hof ter Imde in Wolvertem-Meise (nabij de A12). We verwachten je stipt om 12.00 uur voor het aperitief. Daarna volgt een driegangenmenu met aansluitend koffie en een versnapering. Tussendoor worden twee voordrachten gegeven over dit actuele thema:

  • Frederic Van Cauteren, Sales Director Belgium & Luxemburg bij Siemens, zal het hebben over ""Energieopslagsystemen voor een betrouwbare energievoorziening", voordelen van batterijen, uitdagingen voor de toekomst en het nut van gedecentraliseerde energiesystemen.
  • Jeroen Van der Veken, building systems and sustainability bij het WTCB, zal het hebben over "Energieflexibiliteit in gebouwen met een focus op warmtebuffering”, hoe kunnen gebouwen bijdragen aan een hernieuwbaar energiesysteem van de toekomst.

Meer info op http://www.energik.be/act--lunchcauserie.html

Totaalprijs voor dit alles: 125 euro (excl BTW) voor leden / 150 euro (excl BTW) voor niet-leden. 

Laatste kans om in te schrijven: maandag 20u00 via DEZE LINK

Korte vragenlijsten