03 februari 2021

(Tetra) projectvoorstel Koeling 2.0 voor iedereen uit de HVAC installatiewereld! Lees snel..

(Tetra) projectvoorstel Koeling 2.0  voor iedereen uit de HVAC installatiewereld! Lees snel..

Beste HVAC-enthousiasteling,

Thomas More, WTCB en Universiteit Antwerpen willen samen een nieuw (Tetra) onderzoeksproject aanvragen rond koeling in gebouwen. Doelstelling van het project:
Een code van goede praktijk voor koeling in gebouwen op basis van hydronische systemen.

• Met aandacht voor selectie van systemen
• Met aandacht voor dimensionering van afgifte
• Met aandacht voor dimensionering van (hybride) productie & distributie waarbij ook rekening gehouden wordt met gelijktijdigheid

Aspecten die hierbij ook aan bod kunnen komen zijn: flexibiliteit, de combinatie verwarming/koeling, hoe de distributie optimaliseren en optimaal (in)regelen, vergelijking tussen actieve, passieve en hybride systemen, retrofitting van een verwarmingsinstallatie, …

Voor wie?

Installatiebedrijven (koeling en verwarming), leveranciers en groothandels, producenten van koelsystemen, meet- en regelbedrijven, studiebureaus, geothermische boorders, …
Daarbij willen we benadrukken dat een TETRA-onderzoek mogelijkheden biedt voor de deelnemende bedrijven om ook specifieke testen op vraag te laten uitvoeren.
We hebben een heel werkpakket voorzien voor deze interacties en dat zou een duidelijke win-win moeten kunnen opleveren;
Jullie krijgen veel meer waarde voor jullie bijdrage en wij leren bij waar de echte noden van het werkveld liggen.
Meer specifiek zijn we op zoek naar interessante meetcases (van collectieve koelsystemen) waar we de metingen en kunnen uitbreiden, simulaties toevoegen, extra analyses doen.
Of ook voor een nieuw product, een nieuw idee dat in de simulatie-omgeving of één van onze labo’s kan getest worden (afgiftesystemen in KCE te Geel, distributie of (hybride) opwekking aan de UA EMIB).
Laat het ons zeker zo snel mogelijk weten, dat maakt ons dossier veel sterker.
In bijlage een meer uitgeschreven project teaser, als u geïnteresseerd bent kan u hieronder de toetredingsvoorwaarden lezen.
Je kan voorlopig toestemmen met een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - voor meer uitleg aangaande dit project, klik hier
Ook als er nog andere opmerkingen zijn horen we het graag ! U kan ons altijd per mail bereiken.
Als uw bedrijf wil deelnemen aan de begeleidingsgroep (zie de toelichting onderaan deze mail), bij goedkeuring van het project, dan mag u dit per kerende bevestigen, bij voorkeur voor 3/2/2021 zodat we uw reactie kunnen verwerken in de aanvraag.

Graag met vermelding van volgende gegevens:
• Organisatie:
• Naam en functie contactpersoon:
• Tel en e-mail:
• Ben u een Vlaamse KMO? (als niet geweten, graag een inschatting van hoeveel werknemers u bedrijf telt en hoeveel uw jaaromzet is):
• Bedrag van de cofinanciering: Dit hangt af van de grootte van uw bedrijf, zie de toelichting hieronder
• Bondige motivatie tot deelname:

De indiening is voor 8 februari, bij goedkeuring start het project in oktober 2021.

Mvg, Griet Janssen, Jeroen Van der Veken en Ivan Verhaert

Korte vragenlijsten