24 maart 2020

REHVA COVID-19 Guidance, Aanbevelingen van de WGO & andere..

REHVA COVID-19 Guidance, Aanbevelingen van de WGO & andere..
  • In deze Corona-crisistijd stellen veel mensen binnen ons vakgebied zich (gelukkig) natuurlijk ook de vraag of technische installaties in gebouwen (waaronder luchtbehandelingsinstallaties en sanitaire installaties) de verspreiding van het virus kunnen bevorderen…
  • Een moeilijke vraag om te beantwoorden, zeker omdat over het virus zelf nog heel weinig bekend is. Tot nog toe gaat men er van uit dat de overdracht van het virus enkel via druppels en contact plaats vindt. Tot nog toe wordt aangenomen dat transmissie via de lucht of de fecaal-orale weg niet gebeurt. Echter, omdat voor het beheersen van deze pandemie alle inspanningen nodig zijn moeten we in deze moeilijke situatie het ‘As Low As Reasonable Achievable’ (ALARA) principe hanteren en ook die mogelijke routes bij de voorzorgsmaatregelen betrekken.
  • ATIC en Rehva, de Europese overkoepelende vereniging voor klimaatinstallaties, komen met aanbevelingen voor beheer van luchtbehandelingsinstallaties en sanitaire installaties. Graag deelt ATIC deze informatie met u.
  • Volg deze link om het originele REHVA-document te lezen en te downloaden: REHVA COVID-19 Guidance
  • Volg deze link om de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie te lezen en te downloaden

Voor bijkomende Corona informatie verwijst Atic alvast naar:

 

Atic werd vernoemd tijdens de persconferentie van 13 mei 2020, gegeven door o.a. Steven Van Gucht, hij verwijst naar de ventilatiebrochure die te bekomen is bij Atic. Klik op deze link om de persconferentie opnieuw te horen, Atic wordt vermeld op 5’20’’.

Een kort interview op de RTBF op donderdag 28 mei 2020 aangaande Covid en technische installaties, Joris Mampaey (onze voorzitter) versus Jean-François Noullet gepubliceerd op de site: https://www.rtbf.be/info/societe/detail_covid-19-attention-au-bon-usage-de-l-air-conditionne-et-de-la-ventilation?id=10511964

 

 

Korte vragenlijsten