FläktGroup Belgium

FläktGroup Belgium

FläktGroup Belgium: 30 jaar actief in de Belux als marktleider in luchtbehandeling

  • In 1988 werd door Dhr. Guido Simons het bedrijf GEA Happel Belgium NV opgericht met de bedoeling de Duitse kwaliteitsluchtbehandelingskast van het merk “GEA” op de markt te brengen.   Niet alleen was GEA Happel in staat het product naar een nieuw niveau te brengen, maar zeer snel groeide het bedrijf ook uit tot marktleider op de Belgische ventilatiemarkt. Nadat in 2006 het Britse Denco werd overgenomen door GEA HAPPEL, werden ook klimaatkasten (close control-units) voor datacenter- toepassingen gecommercialiseerd. In 2008 werd het filiaal in het Groothertogdom Luxemburg opgericht.  De airconditioningafdeling van GEA werd in 2014 verkocht aan de investeringsgroep TRITON en de naam werd gewijzigd naar DENCO HAPPEL.
  • In 2016 nam TRITON tevens FLÄKT WOODS over met de bedoeling de beide bedrijven samen te voegen.
  • Dhr. Simons gaf in 2017 de fakkel door aan Dhr. Nico Geeraerts die op zijn beurt in december 2019 werd opgevolgd door de huidige managing director Dhr Jacques Ectors.  In januari 2018 werd de naam aangepast van DENCO HAPPEL naar FLÄKTGROUP Belgium, net zoals dit voor alle andere filialen van de groep werd doorgevoerd.  FläktGroup Belgium bestaat uit een team van een 40-tal medewerkers waarvan de grote meerderheid ingenieurs. Heel wat medewerkers hebben meer dan 30 jaar ervaring in de sector wat zorgt voor een grote expertise.
  • FläktGroup Belgium heeft door de jaren heen veel kennis opgebouwd in modulaire luchtgroepen, destijds met Ambiente, Airzent, ATplus en ATpicco en in de laatste jaren met CAIRplus. Ook andere productgroepen zoals ventiloconvectoren, zwembadontvochtigers, luchtverhitters en luchtgordijnen zijn al jarenlang alom bekende en verspreide producten.
  • Door de samensmelting met Fläkt Woods in 2017 zijn koelbalken en VAV-kleppen eveneens in het productengamma opgenomen. De laatste jaren wordt ook meer en meer ingezet op luchtgroepen met eenvoudige plug-and-play regeling en op cleanroomproducten zoals bijv. filter fan units en luchtreinigers. FläktGroup Belgium is sterk aanwezig in verschillende soorten gebouwen waaronder industrie, ziekenhuizen, rusthuizen, scholen, zwembaden, sportcentra of kantoorgebouwen. Contacteer ons voor meer info.

CONTACTEER

FläktGroup Belgium

Dobbelenbergstraat 7
B-1130 Brussel

+32 (0) 2 240 61 61 Sylvia Bruyninx FläktGroup Belgium

Korte vragenlijsten